perjantai 23. syyskuuta 2016

Onko lahjakortti päivän pelastaja?

lahjakortit


Juhlat lähestyvät. Ahdistaako ajatuskin hiki päässä kauppakeskuksesta toiseen ryntäilemisestä epätietoisena ja epätoivoisena lahjojen perässä? Kun mietit persoonallista ja mieleistä lahjaa syntymäpäiväsankarille, hääparille, ylioppilaalle, rippilapselle tai vaikka joululahjaksi, muista lahjakortti.

Kukaan ei hyödy siitä, että ostamme vääränlaisia tai turhia lahjoja. Tässä tilanteessa uskotellaan vain lahjanantajilla vuosikausia, että lahjat ovat mukavia ja mieluisia. Kuitenkin laitamme ne vain velvollisuudentunnosta kaapin täytteeksi tai suoraan kierrätykseen. Lahjat ovat kuitenkin vain tavaroita, joiden ympärillä pyöritetään mitä oudointa teatteria ihmisten miellyttämiseksi.

Kenellekään ei nykypäivänä liene epäselvää se, että kaikilla on jo kaikkea. Lahjojen ostaminen ja saaminen ei aina ole iloinen asia. Kiitämme usein hymy korvissa lahjoista, vaikka itseksemme tupisemme, että lahja ei ole mieluinen tai sellainen jo on. Lahjoa on kuitenkin monenlaisia ja uskon, että jokaiseen tilanteeseen löytyy jokin sopivakin lahja, josta voimme oikeasti kiittää hymyssä suin.

Mitä voisimme tälle tehdä? Voimme aina yrittää itse muuttaa läheistemme lahjaostosten tekoa antamalla lahjaksi rahaa, lahjakortteja, jotain pois syötävää tai juotavaa tai ihan vain kukkia. Tai sitten voimme yrittää keskustella ihmisten kanssa ja kertoa, mitä haluamme.

lahjakortti
Epäilen, että en ole ainut, joka pitää lahjojen ostamista inhottava ja turhien lahjojen saamista lähinnä kiusallisena hetkenä. En varmaankaan ole myös ainut, joka miettii, mitä asialle voisi tehdä. Tämän takia ehdotankin, että muistaisimme kaikki sen, kuinka suurella todennäköisyydellä lahja ei oikeasti hymyilytä ja annamme lahjaksi aineettomia lahjoja kuten lahjakortteja – sankarin päivän pelastajaa, joka hymyilyttää meitä jokaista oikeasti!

Hyviä lahjaideoita: Lahja miehelle, lahja naiselle ja lahjat kahdelle.

Oliko tämä artikkeli mielestäsi hyvä? Lue myös Onko lahjakortti helppo joululahja?.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti